Tåg till Alperna

Tåg till Alperna
Om du inte vill åka med bil, flyg, eller buss till Alperna och om du samtidigt vill värna om miljön på din skidresa då är det tåg du ska välja. Om man tar en tågresa istället för flyget så släpper man ut upp till 90% mindre koldioxid, CO2.

Fördelarna är många med att åka tåg till alperna t.ex. så får man ta med sig i princip så mycket bagage man vill, man kan sova mycket bättre än på en buss, man kan spela kort eller bara titta ut över Europa. Dessutom så åker man under natten så man missar inte så mycket tid i backen. De bästa förbindelserna finns i Österrike vilket gör att detta är ett av de vanligaste länderna att åka på skidsemester till med tåg. Att ta sig till Alperna från Stockholm innebär en tågresa på mellan 20 och 29 timmar.

Många av de kända skidorterna i Alperna har järnvägsförbindelse vilket gör att man kan åka tåg ända fram till hotellet t.ex. Chamonix och Grenoble i Frankrike, St Anton och Bad Gastein i Österrike, Engelberg och Zermatt i Schweiz och Bressano/Brixen i Italien.

Här finns mycket bra information kring att resa med tåg till Alperna

http://www.snowcarbon.co.uk/

Interrail köp biljetter för hela Europa

http://www.interrailnet.com/

Biltåg till Alperna

Vill du ha med dig bilen till alperna så kan biltåget vara ett alternativ. Då är det Deutsche Bahns biltåg från Hamburg som gäller, läs mer om detta via länken nedan.

http://www.dbautozug.de/site/dbautozug/se/start.html

Andra sätt at ta sig till alperna

Resa med flyg

Resa med bil

Resa med buss