Engelberg

Engelberg

Engelberg är en gammal klosterby mitt i de schweiziska alperna. Naturen runt om staden är underskön både sommar som vinter, vilket gör staden till ett semesterparadis året runt. Bergen omkring är hisnande vackra och skidåkningen i området rent utsagt läcker.

De pister som ligger nära Engelberg är kanske inget extra även om de är perfekta för en normalåkare eller nybörjare. Pisterna här gör området till ett utmärkt familjeställe. Däremot är de pister som ligger något längre bort mer utmanande. Området runt Jochpass erbjuder fantastisk off-pist och snowboardparken är utmärkt. Detta gör Engelberg till en härlig plats även för den lite mer avancerade åkaren.

Det breda utbudet gör att många tycker att Engelberg erbjuder den grymmaste skidåkningen i hela Europa. Till det kommer möjligheter till sommaråkning på glaciären ovanför.

Som ort betraktat är Engelberg en gemytlig plats där det råder ett relativt lugn. Stämningen är inte så hög som på vissa andra platser även om nattlivet är helt okej. Det finns däremot mängder med trevliga restauranger och shoppingen är bra. Vissa ställen är lite väl dyra, men det är ganska vanligt med höga priser i Schweiz. Ännu en fördel med skidresor och andra resor till Engelberg är transfertiden från Zurich. Resan tar bara runt 1,5 timmar.