Resor till Alperna

Alperna är ett hett resmål året runt. Under vintern är det främst skidåkning som gäller, men även under sommaren pågår mängder med aktiviteter i det undersköna bergsområdet. Bergsklättring, paragliding, rodel och vandringar är bara några av de härliga aktiviteter som erbjuds under sommartid.

De allra flesta som reser till alperna från Skandinavien väljer det enkla och bekväma charteralternativet. Charter är också ofta, men inte alltid, billigare än att boka sin resa på egen hand. Resorna erbjuds framför allt under vintertid. Mängder med olika reseföretag erbjuder Paketresor med buss eller flyg samt hotellvistelse i större hotellkomplex.

Bussresorna nyttjas mestadels av ungdomar tack vare det låga priset, medan familjer och äldre resenärer ofta väljer det lite mer bekväma flyget för att hinna njuta av de dagar som vigs åt semestern. Det går minst lika bra att boka en reguljär flygresa och boka hotell eller lägenhet själv. Då blir alternativen desto flera och den som väljer att åka när affärsflyget inte går, kan hitta riktigt prisvärda och attraktiva flygbiljetter. Här gäller det att jämföra olika flygbolag för att hitta det bästa priset.

Under sommarhalvåret går det att få tag på riktigt trevliga priser med flyget. Ännu ett alternativ är att bila ner till alperna. Det tar inte allt för lång tid och med tillgång till den egna bilen på skidorten kan flera skidliftsområden upptäckas på en och samma resa. Läs mer: flygresor till Alperna bussresor till Alperna bil till Alperna tågresor till Alperna