paketresa

Paketresor till Alperna
De flesta som reser till Alperna gör det genom en paketresa. Paketresor är bekväma och ofta, men inte alltid, ekonomiskt fördelaktiga alternativ. Det finns ett antal researrangörer som anordnar paketresor till Alperna. De flesta av dem vänder sig till en bred grupp av resenärer.

Det finns också paketresor för särskilda målgrupper, såsom studenter som vill åka billigt eller snowboardfantaster alternativt äventyrare som vill uppleva det lilla extra. I en paketresa ingår flyg/buss, transfer till skidorter och hotellrum. Ibland ingår även mat, och då kallas reseformen all inclusive. All inclusive kan betyda allt från frukost och middag eller alla måltider där dryck betalas för sig, eller ett erbjudande där även drycker ingår. När det gäller skidresor i paket så ingår ofta även liftkort och skidutrustning, men det är viktigt att kolla vad arrangören av resan skriver om detta innan du tar det för givet.

Researrangörerna anordnar också ofta aktiviteter av allehanda slag på orten. Det kan handla om att få guidade turer i backarna, off-piståkning, after-ski, barrundor och turer till orter i närheten. Det ger goda möjligheter att se sig omkring och att träffa andra människor. En stor fördel är också att det finns en svensktalande person på plats som kan hjälpa till med det prak