Innsbruck

Innsbruck

Innsbruck är en österrikisk ort som både erbjuder storstadspuls och bra skidåkning. Kombinationen är unik, och gör Innsbruk till en riktigt het alpstad, trots att det kanske finns mer mäktiga skidområden att åka till. Innsbruck är en slående vacker stad i sig. Inte blir det sämre av att den är omgiven av det mäktiga alperna.

Stadslivet i Innsbruck är livligt med mängder med kultur på programmet. Det finns en operascen, teatrar, konserthus och mängder med museum om skidvädret är dåligt. Den gamla staden, Altstadt, har mängder med historiska attraktioner och arkitekturen i staden är såväl historisk som spännande. Överallt finns mysiga barer och ölhak att njuta av stadens drycker och mat på. Som bakgrund till staden ligger de vackra bergen.

Skidåkning i Innbruck
Skidåkningen i Innsbruck sker i något av fem områden. Totalt finns 65 km preparerade pister som kan nås genom 25 olika liftar. För snowboardåkarna finns den häftiga skidparken Nordpark. Det finns även 30 km längdskidspår att skida i. Staden var värd för OS år 1964 och 1976.

Skidresor till Innsbruck
Förutom allt som går att se i staden och den härliga skidåkningen, är det bekvämt att ta sig hit. Flygplatsen ligger bara ett stenkast ifrån staden. Sedan finns det bra kommunikationer inom stadsmurarna och till de olika skidområdena.