Bad Gastein

Bad Gastein - En av svenskarnas favoriter i Österrikiska alperna

Österrikiska Bad Gastein, förlagt i Salzburgsområdet, är en av de allra mest populära orterna i hela alperna. Det har den varit alltsedan folk började hitta hit på 1950-talet. Hit kommer skidåkare från hela världen för att uppleva fantastisk skidåkning. Det här är en ort som passar hela familjen, oavsett vilken nivå som söks på skidåkningen.

Skidresor till Bad Gastein

Orten Bad Gastein ligger tusen meter över havet och erbjuder nästan garanterat snö tack vare att orten ligger i de östra alperna. Här råder ett kallare inlandsklimat än i de västra delarna. Bad Gasteins liftsystem i de fem skidområden som finns tillhör de mest moderna i världen, vilket gör att liftköerna är minimala. Det är bekvämt, enkelt och trevligt att ta sig runt i systemen.

Skidåkning i Bad Gastein

Suverän skidåkning är inte det enda som lockar i Bad Gastein. Orten är känd för sina fina span och i området finns varmvattenkällor. Det berömda hotellet i staden, Salzburger Hof, ligger till exempel precis bredvid en nästan lika berömd badanläggning vid namn Felsentherme. Där kan besökare njuta av utomhuspooler som håller 36 grader och leka i vattenrutschbanor och pooler av alla de slag.

Sommarresor till Bad Gastein

Vandringsresor till Bad Gastein är en fantastisk möjlighet att utforska den spektakulära naturen i regionen. Beläget i de österrikiska Alperna erbjuder Bad Gastein enastående vandringar och vacker natur som lockar besökare från när och fjärran.

Sommarhalvåret är den perfekta tiden att bege sig ut i bergen kring Bad Gastein. Inte bara är vädret behagligt och soligt, utan det finns också ett brett utbud av vandringsleder som passar alla nivåer av erfarenhet och kondition. Och det bästa av allt är att det är betydligt mer prisvärt att besöka Bad Gastein under sommaren än under den populära vintersäsongen. Sommarmånaderna anses vara lågsäsong, vilket gör det till ett idealiskt tillfälle att upptäcka denna pärla i Alperna utan att tömma plånboken.

För de som är nybörjare på vandring finns det gott om lättillgängliga vandringsleder som tar dig genom grönskande dalar, över glittrande bäckar och till fantastiska utsiktspunkter. Dessa leder är perfekta för att njuta av den friska bergsluften och få en första smak av vad vandring i Alperna har att erbjuda.

För de mer erfarna vandrarna finns det utmanande leder som tar dig till högre höjder och belönar dig med hisnande panoramavyer över omgivningarna. Du kan utforska branta bergstoppar, vackra sjöar och frodiga alpängar som bara väntar på att upptäckas. Det finns också möjligheter att vandra längs med bergsstigar som tar dig till historiska platser och fascinerande sevärdheter.

Förutom de enastående vandringsmöjligheterna har Bad Gastein också ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter att erbjuda. Du kan koppla av och njuta av den berömda spa-kulturen i regionen, besöka pittoreska byar och upptäcka den traditionella alpinarkitekturen eller prova på spännande utomhusaktiviteter som cykling, klättring eller ridning.

Oavsett om du är en äventyrlig vandrare eller bara vill koppla av i den vackra naturen är Bad Gastein en destination som har något för alla. Boka din vandringsresa till Bad Gastein och upplev en oförglömlig semester i den österrikiska alpregionen.

Top tio saker att göra i Bad Gastain på sommaren

1. Vandring: Utforska de vackra bergslederna och njut av spektakulär natur i Bad Gastein. Det finns vandringsleder för alla nivåer, från lättare promenader till utmanande bergsklättringar.

2. Besök de termiska källorna: Bad Gastein är känt för sina varma källor och spa-anläggningar. Tillbringa en avkopplande dag på ett spa och njut av de helande egenskaperna hos de termiska vattnen.

3. Guldgruvetour: Ta en guidad tur till Gastein-dalen och utforska de historiska guldgruvorna. Lär dig om regionens rika gruvhistoria och se de fascinerande gruvområdena.

4. Cykling: Hyr en cykel och utforska Bad Gasteins omgivningar på två hjul. Det finns många cykelleder och mountainbike-stigar som tar dig genom pittoreska byar och vacker natur.

5. Paragliding: Få en hisnande utsikt över bergen och dalen genom att prova på paragliding. Detta är en adrenalinfylld aktivitet som ger dig möjlighet att uppleva Bad Gasteins natursköna skönhet från ovan.

6. Kulturella sevärdheter: Besök de historiska sevärdheterna i Bad Gastein, inklusive den vackra Elisabethparken och vattenfallet. Upptäck den traditionella alpinarkitekturen och beundra de charmiga byggnaderna.

7. Fiske: Njut av en dag med fiske i någon av de många sjöarna och floderna i området. Bad Gastein är känt för sitt utmärkta fiske och du kan fånga öring, harr och andra arter.

8. Tennis och golf: Spela en omgång tennis eller golf på någon av de välskötta banorna i Bad Gastein. Upplev den friska bergsluften samtidigt som du utmanar dig själv i dessa idrotter.

9. Utforska nationalparken Hohe Tauern: Ta en dagstur till den närliggande nationalparken Hohe Tauern och upptäck dess naturliga skönhet. Vandring, klättring och naturutflykter är populära aktiviteter här.

10. Njut av mat och dryck: Avsluta din dag med att njuta av den utsökta Österrikiska maten och drycken i någon av de mysiga restaurangerna i Bad Gastein. Smaka på traditionella Österrikiska rätter och prova de lokala specialiteterna.