Bad Gastein

Bad Gastein - En av svenskarnas favoriter i Österrikiska alperna

Österrikiska Bad Gastein, förlagt i Salzburgsområdet, är en av de allra mest populära orterna i hela alperna. Det har den varit alltsedan folk började hitta hit på 1950-talet. Hit kommer skidåkare från hela världen för att uppleva fantastisk skidåkning. Det här är en ort som passar hela familjen, oavsett vilken nivå som söks på skidåkningen.

Skidresor till Bad Gastein

Orten Bad Gastein ligger tusen meter över havet och erbjuder nästan garanterat snö tack vare att orten ligger i de östra alperna. Här råder ett kallare inlandsklimat än i de västra delarna. Bad Gasteins liftsystem i de fem skidområden som finns tillhör de mest moderna i världen, vilket gör att liftköerna är minimala. Det är bekvämt, enkelt och trevligt att ta sig runt i systemen.

Skidåkning i Bad Gastein

Suverän skidåkning är inte det enda som lockar i Bad Gastein. Orten är känd för sina fina span och i området finns varmvattenkällor. Det berömda hotellet i staden, Salzburger Hof, ligger till exempel precis bredvid en nästan lika berömd badanläggning vid namn Felsentherme. Där kan besökare njuta av utomhuspooler som håller 36 grader och leka i vattenrutschbanor och pooler av alla de slag.

Vandringsresor till Bad Gastein

Under sommarhalvåret är det populärt att vandra i bergen runt Bad Gastein - oftast är det också billigare att åka under sommaren än under vintern då det räknas som lågsäsong. Om man gillar vacker natur och vandring är Bad Gastein ett ypperligt resmål med bra vandringsleder både för nybörjare och mer erfarna vandrare.