Klättring i Alperna

Nu är det inte längre enbart centraleuropéer som insett de möjligheter som Alperna har att erbjuda under sommartid. Antalet klättringsresor från Skandinavien till Alperna växer lavinartat. Det är inte så konstigt. Alperna är som vi alla vet fyllda av stora berg, berg som inte bara går att besöka för skidresor på vintern. De väntar också på att bestigas.

I Alperna finns några av de bästa klättringsupplevelserna i världen. Alperna är ett hett tillhåll även sommartid. Särskilt populärt är det att resa hit från mitten av juli till slutet av augusti. Det är också då de flesta centraleuropéer har sin semester. Klättring är för de flesta besökare nummer ett på aktivitetslistan.

Lär dig klättra i Alperna

Här finns utbildningar för klättrare av alla kalibrar, klätterväggar för övning och inte minst guider som erbjuder alltifrån dagslånga till veckolånga klättringsaktiviteter. Introduktions- och fortsättningskurser och enklare klätterguidningar passar alla och envar med god fysik.

Två populära toppar för klättring

För den allra mest avancerade klättraren hägrar givetvis europas högsta berg Mont Blanc eller det imponerande Matterhorn. Mont Blanc-turerna behöver ofta inga förkunskaper alls, även om fysiken och uthålligheten hos de som prövar på att bestiga berget verkligen sätts på prov. Det är inget för veklingar och en god guide är en förutsättning för en säker och fantastisk upplevelse. Matterhorn är en mer tekniskt utmanande klättring, som kräver sin man. Det finns även mängder med andra utmanande toppar att bestiga.