Selva

Selva

Selva i Val Gardena, Italien, är en del av Ski Dolomit-systemet och ligger faktiskt mitt i området. Byn har utsetts av ett flertal tidningar som Alpernas drottning, tack vare den underbara skidåkningen och de vackra omgivningarna. Selva är en skidort som passar hela familjen. I Selva finns hela 83 olika liftar upp mot skidbackarna.

Hela området Val Gardena erbjuder över 250 stycken liftar. Många är underbara salsagolv som gjorda för böljande svängar. Här trivs gammal som ung. Kölifterna är få och off-pistmöjligheterna stora. Pisterna är extremt välpreparerade vilket garanterar god skidåkning hela säsongen. Det enda som saknas är de riktigt utmanande backarna. Men så gäller liftkortet i hela Ski Dolomit-systemet, vilket gör att de som söker det extrema lätt kan ta sig vidare i systemet och hitta dessa backar lite längre bort. Förutom alla pister finns mängder med skidspår på tvären att tillgå.

Både skidåkning och nöjen i Selva är mycket prisvärd. Matställen finns det gott om både i backarna och i byn. Nattlivet är livligt och nöjena många. Från byns hotell är det extremt nära till liftarna.