Courmayeur

Courmayeur

Courmayeur ligger på den Italienska sidan av Mont Blanc ca 1224 m.ö.h och är i jämförelse med granen Chamonix en väldigt liten skidort värd att att besöka på skidresan. Courmayeur har bara ca 2900 invånare.

Denna charmiga Italienska alpby har en avslappnad atmosfär där bra Italiensk mat kan kombineras med mycket sol och backar för alla. Här finns också en något för dem som gillar att kombinera sin vintersemester med shopping, huvudgatan är nämligen fylld av små butiker med exklusivt innehåll.

När du är i Courmayeur ska du passa på att äta den goda Italienska maten, vad sägs om klassisk Italiensk pizza eller ny gjord gräddglass. Skidsystemet i Courmayeur är inte större än att man klarar av hela på en vecka, det är framförallt de medelgoda åkarna som kommer att uppskatta de många välpreparerade röda pisterna. Men om det snöat lite så finns det här stora möjligheter till riktigt bra offpiståkning med eller utan guide, en av de mest omtalade är den svarta offpisten Toula, ett av världens bästa offpiståk enligt vissa.

Skidresor Courmayer

Det går att resa hit på flera sätt bland annat via Italien men också via Geneve genom Frankrike vilket tar under 2 timmar.