Champoluc

Champoluc

Champoluc är en skidort för den som älskar skidåkning mer än det andra alperna har att erbjuda. Här är många av backarna en utmaning och off-pistmöjligheterna enorma. Helikoptrar står redo att ta dig upp till det bästa av det bästa som alperna har att erbjuda vad gäller skidåkning. Men även den som är lite mindre erfarenhet har mycket att hämta här.

Skidsystemet runt Champoluc är något mindre än på många andra ställen. Men låt dig inte luras. Backarna är långa och alla ger de något extra utav skidåkningen. Mixen mellan de olika backarna är stor, så det finns alltid en favoritbacke att hitta oavsett smak och kompetensnivå. Pisterna är breda och välpreparerade.

Även om de flesta som åker hit kommer för att åka skidor, är det bra tryck på after-skin och på restaurangerna i byn. Men något röj är det inte precis. Här är det avslappning och ro som gäller efter en tuff dag på berget. Atmosfären är gemytlig och mycket trivsam. På den lilla puben Golosone samlas bybefolkningen, vilket gör den till mötesplatsen nummer ett i Champoluc.