Cervinia

Cervinia

Cervinia är Italiens högst belägna skidort och ligger vid det mäktiga Matterhorns fot. Byn är pittoresk och gemytlig och lockar till sig snöälskare från när och fjärran. Cervinia är så vackert belägen som en alpby någonsin kan vara. Det borgar för en skön vistelse i staden.

Cervinias liftsystem är ihopkopplat med Zermatts, vilket ger enorma skidmöjligheter för besökarna. Med 93 nedfarter är det svårt att tröttna, särskilt som backarna ligger i solens blickfång. Liftsystemet är dessutom driftsäkert och köerna är korta. De flesta backar är mycket åkbara även för den lite mindre erfarne och familjer gör sig verkligen värt besväret att ta sig hit. Från backarna erbjuds dessutom en hisnande vacker utsikt.

Orten Cervinia går inte av för hackor den heller. Restaurangerna är kända för sin goda mat och sin härliga atmosfär. Den italienska maten gör ingen besviken. Det gör inte after-skiaftnarna heller, även om nattlivet är relativt lugnt. Här råder mer mys än röj och folk sitter gärna kvar på restauranger och barer fram till sent. Största nackdelen med Cervinia är den långa transfertiden, som vida överstiger själva flygresans längd.