Val Thorens

Val Thorens

Den franska skidorten Val Thorens ligger på 2 300 meters höjd och utgör en del av Les Trois Vallées, De Tre Dalarna. Med sitt höjdläge utgör Val Thorens Europas högst belägna skidort och erbjuder snögaranti hela vinterhalvåret.

För den som tycker om skidåkning är Val Thorens en härlig plats. Med välpreparerade backar för alla nivåer och en utmärkt off-piståkning finns något för alla. Området är så stort så att en veckas vistelse här bara skrapar på ytan. Totalt finns hela 180 liftar och 60 mil preparerade backar att välja mellan. Det gör att många väljer att komma tillbaka år efter år. Snögarantin gör att om inte minst 70 % av backarna håller öppet utgår ersättning till besökare med liftkort. Det har dock aldrig hänt

Byn Val Thorens har däremot i sig kanske lite mer att önska. Orten är stor och det gemytliga som finns i de mindre byarna saknas ibland. Men det vägs upp rejält av den fantastiska skidåkningen och de smidiga systemen som finns här. Storleken gör också att valmöjligheterna är enorma, vilket gör att både budgetresenärer och lyxlirare får sitt lystmäte mättat i staden. Dessutom är nattlivet grymt.