Boende i Alperna - från källare till slott

Alperna med dess fantastiska skidorter av världsklass erbjuder mängder med boenden för den som vill komma hit och skida under semestern. Det går att välja mellan allt från bed & breakfast och vandrarhem till lyxhotell med allt som kan tänkas önska. Här finns mycket av allt. Det är också förvånansvärt billigt att bo i Alperna.

Många väljer att boka en charterresa hit, men det går alldeles utmärkt att boka flyg och boende för sig. Då går det att göra riktiga fynd, till exempel genom att välja att hyra en lägenhet eller ett litet hus eller varför inte satsa på att få lite kultur på köpet genom att boka ett rum i en trevlig bed & breakfast. Det blir både mer personligt och självklart billigare, eftersom det går att laga mat på plats istället för att äta ute varje kväll.

Det är bäst och säkrast att boka boendet i Alperna i god tid. Det brukar också ge bäst pris, då flera hotell ger boka-tidigt-rabatter. Sista minuten är ett möjligt alternativ för den som hoppas på turen, men bör undvikas vid de stora loven under högsäsong. De bästa hotellen och de trevligaste uthyrningslägenheterna går då snabbt åt, och det som finns kvar att välja på erbjuds ofta till överpriser.