Billiga resor till Alperna

Det finns flera saker att tänka på för att resa billigt till alperna. Det allra viktigaste är att välja en bra tid att resa på. Under januari månad är priserna som allra lägst på skidresor, och då går det att göra riktiga fynd. Förutom att välja rätt tid, går det också att välja prisvärda alternativ, för att komma lite billigare undan. Här är det en fråga om hur luxuriös resan ska vara, och hur tidigt resan ska bokas.

Ett hett tips för att minska på kostnaden är att boka en billig flygresa med ett lågprisbolag och sedan hyra en lägenhet eller ett hus för vistelsen. Kostnaden för maten blir då också betydligt lägre. Här finns både privata alternativ och företag som hyr ut lägenheter att välja mellan. Vissa charterbolag erbjuder också paketresor där lägenhet ingår. Vandrarhem blir än billigare, och de flesta vandrarhem erbjuder möjlighet till att laga egen mat i ett gemensamt kök.

Sista-minutenresor är ett hett alternativ för den med tunn plånbok men som kan resa med kort varsel. De är nästan omöjliga att hitta under jul, nyår och sportlovsveckor men när det är lite mindre tryck på hotellen finns riktiga pärlor att hitta till riktigt låga priser. Stor flexibilitet och ett aktivt letande krävs för att göra sista-minuten-fynd.

Hitta skidresor här